./produkt/kolka/przepisy_K.jpg
Zobacz nasze przepisy

Kiwi gold

Kiwi gold bogate jest w substancje odżywcze korzystnie wpływające na zdrowie naszego organizmu. Wyróżnia się mięsistą strukturą, żółtą barwą miąższu i bardzo słodkim smakiem. W odróżnieniu od zwykłego kiwi nie ma włoskowatej skórki, dlatego można je jeść w całości. Jest bogate w witaminy C, A, E, K oraz witaminy z grupy B. Ponadto jest cennym źródłem potasu, magnezu, cynku, wapnia, a także kwasu foliowego i błonnika. Kiwi gold warto stosować w diecie odchudzającej, ponieważ jest niskokaloryczny, ale jednocześnie posiada wysoką wartość energetyczną. Ma korzystny wpływ na odporność, układ kostny, mięśniowy, a także nerwowy. Ponadto, zawarte w kiwi gold substancje odżywcze odgrywają ważną rolę w procesie dotleniania mózgu i pomagają utrzymać odpowiednie ciśnienie krwi. Regularne spożywanie kiwi gold poprawia funkcjonowanie nerek. Kiwi gold ma właściwości oczyszczające i zawiera antyutleniacze, które zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory.
./produkt/foto/00071/00071_T.jpg

Smak

kwaskowaty, lekko słodki

Dostępność

cały rok

Kraj pochodzenia

Nowa Zelandia

Przechowywanie

Owoce kiwi podczas transportu i magazynowania przechowywane są w temperaturze 5°C. W domu należy je trzymać w lodówce.

Pakowanie

3 kg, 7 x 3 szt., 5 kg

Kiwi gold



Kiwi gold - Nowa Zelandia