Mango
Istnieje ponad sto odmian mango. Mają wiele kształtów i kolorów. Skórka mango może być pomarańczowa, czerwona lub zielona w zależności od odmiany. Owoce mogą też różnić się kształtem. Miąższ mango jest soczysty i ma kolor od żółtego do pomarańczowego. Jest to owoc bogaty w witaminę C i witamniny z grupy B. Występuje w odmianach: Kent, Keitt, Palmer, Osteen, Shelly i Lilly.
Smak
słodki
Dostępność
cały rok
Kraj pochodzenia
Brazylia, Wybrzeże Kości Słoniowej, Kostaryka, Hiszpania, Izrael, Meksyk, Senegal, Tajlandia, Peru, Dominikana, Portoryko
Przechowywanie
Owoce mango są przechowywane w temperaturze od 10 do 13°C podczas transportu i magazynowania. W domu awokado należy przechowywać w temperaturze pokojowej.
Pakowanie
4 kg kal. 6-12, 4 x 2 szt. tacka