./produkt/kolka/przepisy_K.jpg
Zobacz nasze przepisy

Mango

Istnieje ponad sto odmian mango. Mają wiele kształtów i kolorów. Skórka mango może być pomarańczowa, czerwona lub zielona w zależności od odmiany. Owoce mogą też różnić się kształtem. Miąższ mango jest soczysty i ma kolor od żółtego do pomarańczowego. Jest to owoc bogaty w witaminę C i witamniny z grupy B. Występuje w odmianach: Kent, Keitt, Palmer, Osteen, Shelly i Lilly.
./produkt/foto/00001/00001_T.jpg

Smak

słodki

Dostępność

cały rok

Kraj pochodzenia

Brazylia, Wybrzeże Kości Słoniowej, Kostaryka, Hiszpania, Izrael, Meksyk, Senegal, Tajlandia, Peru, Dominikana, Portoryko

Przechowywanie

Owoce mango są przechowywane w temperaturze od 10 do 13°C podczas transportu i magazynowania. W domu awokado należy przechowywać w temperaturze pokojowej.

Pakowanie

4 kg kal. 6-12, 4 x 2 szt. tacka

Mango



Mango - Brazylia, Wybrzeże Kości Słoniowej, Kostaryka, Hiszpania, Izrael, Meksyk, Senegal, Tajlandia, Peru, Dominikana, Portoryko