Składniki
• 2 limonki
• 2 cytryny
• 1 pomarańcza (opcjonalnie)
• około 200 g dojrzałego ananasa
• kilka listków mięty
• 3 czubate łyżki cukru (może być trzcinowy)
• 1 l wody i kostki lodu
Przygotowanie
1. Cukier rozpuść w gorącej wodzie, dodaj część listków mięty
i odstaw do ostygnięcia.
2. Cytrusy umyj, część pokrój w cienkie plastry. Z pozostałych wyciśnij sok.
3. Kilka cząstek ananasa pozostaw do dekoracji, z reszty również wyciśnij sok.
4. Do dzbanka wlej zimną wodę najlepiej mineralną lub gazowaną.
5. Wymieszaj sok i plasterki owoców z wodą z cukrem i miętą. Pozostaw w lodówce do schłodzenia. Przelej do szklanek, udekoruj i wrzuć kilka kostek lodu.
Produkty
Nature’s Produce
użyte w przepisie: