Lemoniada z ananasem

./produkt/foto_przepisy/P_023.jpg


trudnosc_1.png   osoby_4.png   czas_10.png   dzbanek.png   

Składniki

• 2 limonki
• 2 cytryny
• 1 pomarańcza (opcjonalnie)
• około 200 g dojrzałego ananasa
• kilka listków mięty
• 3 czubate łyżki cukru (może być trzcinowy)
• 1 l wody i kostki lodu

Przygotowanie

1. Cukier rozpuść w gorącej wodzie, dodaj część listków mięty
i odstaw do ostygnięcia.
2. Cytrusy umyj, część pokrój w cienkie plastry. Z pozostałych wyciśnij sok.
3. Kilka cząstek ananasa pozostaw do dekoracji, z reszty również wyciśnij sok.
4. Do dzbanka wlej zimną wodę najlepiej mineralną lub gazowaną.
5. Wymieszaj sok i plasterki owoców z wodą z cukrem i miętą. Pozostaw w lodówce do schłodzenia. Przelej do szklanek, udekoruj i wrzuć kilka kostek lodu.

Smacznego

Produkty
Nature’s Produce
użyte w przepisie:

produkt/foto/00011/00011_K.jpg
Limonka
produkt/foto/00143/00143_K.jpg
Cytryna
produkt/foto/00114/00114_K.jpg
Pomarańcza