Zupa krem z batatów

./produkt/foto_przepisy/P_016.jpg


trudnosc_1.png   osoby_3.png   czas_20.png   garnek.png   

Składniki

• 1 duży batat (ok 550 g)
• 1/2 cebuli
• 1 ząbek czosnku
• 2 łyżki oliwy extra vergine
• 700 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
• 3 łyżki naturalnego jogurtu
• natka pietruszki
• sól, pieprz, (najlepiej grubo mielony)

Przygotowanie

1. Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek podsmaż na oliwie.
2. Batata obierz i pokrój w kostkę.
3. Dodaj batata do cebuli i czosnku, duś około 5 min.
4. Dodaj gorący bulion, gotuj około 15 min. aż bataty będą miękkie.
5. Zmiksuj blenderem zupę na jednolity krem. Przelej do miseczek, podaj z łyżką jogurtu, posyp solą, pieprzem i natką pietruszki.

Smacznego

Produkty
Nature’s Produce
użyte w przepisie:

produkt/foto/00146/00146_K.jpg
Batat