Bataty z jarmużem

./produkt/foto_przepisy/P_015.jpg


trudnosc_1.png   osoby_2.png   czas_25.png   patelnia.png   

Składniki

• 2 średnie bataty
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 2 szklanki posiekanego jarmużu
• 4 łyżki oleju do smażenia
• 1/4 łyżeczki estragonu
• 1/4 łyżeczki rozmarynu
• 1/4 ostrej wędzonej papryki
• 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

1. Pokrój w kostkę bataty, cebulę i czosnek.
1. Rozgrzej olej na głębokiej patelni.
2. Dodaj bataty, cebulę, czosnek, szałwię i estragon. Smaż lekko mieszając.
3. Po 15 min. smażenia dodaj jarmuż, paprykę, sól i rozmaryn.
4. Smaż do momentu aż bataty będą miękkie.

Smacznego

Produkty
Nature’s Produce
użyte w przepisie:

produkt/foto/00146/00146_K.jpg
Batat