Sałatka z granatem i pomarańczą

./produkt/foto_przepisy/P_006.jpg


trudnosc_1.png   osoby_2.png   czas_15.png   miska.png   

Składniki

• owoc granatu
• 2 szt. pomarańczy
• garść liści rukoli
• 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżka soku z cytryny
• szczypta pieprzu

Przygotowanie

  1. Obrane pomarańcze pokrój na plastry i rozłóż na talerzu.

  2. Posyp pestkami granatu, orzechami i listkami rukoli.

  3. Wymieszaj oliwę i miód z sokiem z cytryny, dodaj szczyptę pieprzu.

  4. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę przed podaniem.


Smacznego

Produkty
Nature’s Produce
użyte w przepisie:

produkt/foto/00018/00018_K.jpg
Granat
produkt/foto/00114/00114_K.jpg
Pomarańcza
produkt/foto/00143/00143_K.jpg
Cytryna