Salsa z mango i papryczek chili

./produkt/foto_przepisy/P_005.jpg


trudnosc_1.png   osoby_4.png   czas_20.png   miska.png   

Składniki

• 2 duże mango READY to eat
• 1 cebula dymka
• 2 papryczki chili
• 2 ząbki czosnku
• 2 cm korzenia imbiru
• 1 cytryna
• 6 łyżek oliwy z pestek winogron
• sól
• pół łyżeczki cukru
• świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

  1. Mango obierz i pokrój w kostkę.
  2. Papryczki rozetnij wzdłuż na połówki, usuń nasiona i bardzo drobno posiekaj.
  3. Cebulę szalotkę pokrój w drobną kostkę.
  4. Cytrynę opłucz, wytrzyj, przetnij na pół i wyciśnij.
  5. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem. Przed podaniem schłódź w lodówce.


Smacznego

Produkty
Nature’s Produce
użyte w przepisie:

produkt/foto/00001/00001_K.jpg
Mango
produkt/foto/00096/00096_K.jpg
Chilli czerwone