Toggle navigation
HOME
NASZE PRODUKTY
READY TO EAT
PRZEPISY
AKTUALNOŚCI
KONTAKT
Przepisy
/
Przekąski
/
Salsa z mango i papryczek chili
Przekąski
Guacamole
Salsa z mango i papryczek chili
Tosty z szynką parmeńską i figami
Napoje
Sałatki
Desery
Zupy
Dania
Składniki
• 2 duże mango READY to eat
• 1 cebula dymka
• 2 papryczki chili
• 2 ząbki czosnku
• 2 cm korzenia imbiru
• 1 cytryna
• 6 łyżek oliwy z pestek winogron
• sól
• pół łyżeczki cukru
• świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie
Mango obierz i pokrój w kostkę.
Papryczki rozetnij wzdłuż na połówki, usuń nasiona i bardzo drobno posiekaj.
Cebulę szalotkę pokrój w drobną kostkę.
Cytrynę opłucz, wytrzyj, przetnij na pół i wyciśnij.
Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem. Przed podaniem schłódź w lodówce.
Produkty
Nature’s Produce
użyte w przepisie:
Mango
Chilli czerwone
Produkty Nature’s Produce użyte w przepisie:
Mango
Chilli czerwone
Przekąski
Guacamole
Salsa z mango i papryczek chili
Tosty z szynką parmeńską i figami
Napoje
Sałatki
Desery
Zupy
Dania