Sałatka z truskawkami i mango

./produkt/foto_przepisy/P_004.jpg


trudnosc_2.png   osoby_2.png   czas_30.png   miska.png   

Składniki

• 1 mango READY to eat
• 300 g truskawek
• 1 miks sałat
• szklanka listków świeżej mięty
• 80 g sera z niebieską pleśnią (np. gorgonzola) lub brie, camembert
• 4 łyżki płatków migdałówWinegret imbirowy:
• 2 łyżki miodu
• 3 łyżki oliwy extra virgin
• 4 łyżki soku z cytryny
• 2 łyżeczki świeżo startego imbiru

Przygotowanie

  1. Truskawki umyj, osusz, oderwij szypułki i pokrój na połówki.
  2. Mango obierz i pokrój w kostkę.
  3. Sałatę umyj i osusz. Połącz z listkami mięty i ułóż na 2 półmiskach, dodając truskawki, mango oraz pokrojony w kosteczkę ser.
  4. Składniki sosu winegret dokładnie wymieszaj, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Polej sałatkę sosem. Opcjonalnie możesz całość posypać zrumienionymi na suchej patelni płatkami migdałów.


Smacznego

Produkty
Nature’s Produce
użyte w przepisie:

produkt/foto/00001/00001_K.jpg
Mango
produkt/foto/00120/00120_K.jpg
Truskawka