Guacamole

./produkt/foto_przepisy/P_002.jpg


trudnosc_1.png   osoby_4.png   czas_20.png   miska.png   

Składniki

• 2 duże awokado READY to eat
• 1 mała czerwona cebulka bardzo drobno posiekana
• 1 papryczka chili
• 1 pęczek kolendry lub innych ziół
• 1 limonka
• 1 ząbek czosnku
• sól

Przygotowanie

  1. Przetnij awokado na pół, obróć połówkę, usuń pestkę i wyjmij miąższ
    przy pomocy łyżki. Przełóż miąższ do miski.
  2. Limonkę umyj, przetnij na pół i wyciśnij sok.
  3. Cebulkę, czosnek i papryczkę chili pokrój na drobną kostkę.
  4. Zioła dokładnie posiekaj.
  5. Dodaj wszystkie składniki i całość dokładnie utrzyj widelcem.
  6. Dopraw do smaku solą.


Smacznego

Produkty
Nature’s Produce
użyte w przepisie:

produkt/foto/00003/00003_K.jpg
Awokado zielone
produkt/foto/00069/00069_K.jpg
Kafir limonka
produkt/foto/00096/00096_K.jpg
Chilli czerwone