./produkt/kolka/przepisy_K.jpg
Zobacz nasze przepisy

Jeżyna

Jeżyny należą do jednych z najstarszych znanych nam owoców. Znajdują zastosowanie jako składniki ciast, kremów, lodów, dżemów, kompotów, galaretek. Nalewki, wina oraz soki, syropy i herbaty jeżynowe ze względu na dużą zawartość witamin często stosowane są w przeziębieniu i grypie. Owoce jeżyny dostarczają mnóstwo potasu, dlatego są szczególnie polecane osobom z podwyższonym ciśnieniem tętniczym oraz z chorobami serca. Wysoka zawartość żelaza jest szczególnie korzystna dla dzieci, kobiet ciężarnych oraz osób cierpiących na anemię.
./produkt/foto/00123/00123_T.jpg

Smak

Słodki, lekko cierpki.

Dostępność

cały rok

Kraj pochodzenia

Holandia, Hiszpania, Maroko

Przechowywanie

Jeżyny podczas transportu i magazynowania przechowywane są w temperaturze 2 do 4°C. W domu należy je trzymać w lodówce.

Pakowanie

12 x 125 g

Jeżyna



Jeżyna  - Holandia, Hiszpania, Maroko