Truskawka
Truskawki mają cenne składniki odżywcze i wspaniały smak. Z ich owoców można wyrabiać smaczne przetwory, takie jak dżem czy sok o właściwościach bakteriobójczych. Truskawki powstały z połączenia dwóch odmian poziomki: chilijskiej i wirginijskiej. Są źródłem witamin z grupy B (B1, B2), a także A i PP. Mają też więcej witaminy C niż cytrusy i stanowią cenne źródło żelaza, wapnia, potasu, magnezu i manganu. Truskawki mają liczne właściwości zdrowotne i wartości odżywcze. Poprawiają apetyt, gaszą pragnienie, leczą ból gardła i chrypkę.
Smak
słodki
Dostępność
cały rok
Kraj pochodzenia
Egipt, Polska, Holandia, Hiszpania, Grecja
Przechowywanie
Truskawki podczas transportu i magazynowania przechowywane są w temperaturze 2 do 4°C. W domu należy je trzymać w lodówce.
Pakowanie
8 x 500 g, 10 x 250 g