./produkt/kolka/przepisy_K.jpg
Zobacz nasze przepisy

Truskawka

Truskawki mają cenne składniki odżywcze i wspaniały smak. Z ich owoców można wyrabiać smaczne przetwory, takie jak dżem czy sok o właściwościach bakteriobójczych. Truskawki powstały z połączenia dwóch odmian poziomki: chilijskiej i wirginijskiej. Są źródłem witamin z grupy B (B1, B2), a także A i PP. Mają też więcej witaminy C niż cytrusy i stanowią cenne źródło żelaza, wapnia, potasu, magnezu i manganu. Truskawki mają liczne właściwości zdrowotne i wartości odżywcze. Poprawiają apetyt, gaszą pragnienie, leczą ból gardła i chrypkę.
./produkt/foto/00120/00120_T.jpg

Smak

słodki

Dostępność

cały rok

Kraj pochodzenia

Egipt, Polska, Holandia, Hiszpania, Grecja

Przechowywanie

Truskawki podczas transportu i magazynowania przechowywane są w temperaturze 2 do 4°C. W domu należy je trzymać w lodówce.

Pakowanie

8 x 500 g, 10 x 250 g

Truskawka



Truskawka  - Egipt, Polska, Holandia, Hiszpania, Grecja