Grapefruit
Grapefruit jest kulisty, osiąga masę 200 – 500 g i średnicę do 15 cm. Owoc ma stosunkowo cienką skórkę i ściśle złączone segmenty. W zależności od odmiany przybiera barwę od jasnożółtej, przez różową do czerwonej. Grejpfruty są bogatym źródłem witamin C i beta-karotenu, dzięki czemu wzmacniają odporność organizmu. Mają zbawienny wpływ na serce, obniżając poziom cholesterolu i regulując ciśnienie. Są ważnym składnikiem diet odchudzających.
Smak
słodko-kwaśny z charakterystyczną nutą goryczki
Dostępność
cały rok
Kraj pochodzenia
RPA, USA, Urugwaj
Przechowywanie
Grapefrity podczas transportu i magazynowania przechowywane są w temperaturze 6-10°C. W domu należy je trzymać w lodówce.
Pakowanie
14 kg, 16 x 3 szt., 5 kg