Pomarańcza
Pomarańcze to owoce, pochodzące z Chin, gdzie ich właściwości lecznicze i wartości odżywcze znane już były wiele stuleci temu. Owoce są spożywane na surowo, wyciska się z nich sok lub wykorzystuje do produkcji przetworów. Kandyzowana skórka pomarańczowa jest używana w ciastkarstwie i cukiernictwie. Pomarańcze są bogate w witaminę C, mają działanie oczyszczające, wspomagają układ trawienny, wzmacniają odporność. Ich spożywanie doskonale łagodzi stres i depresję.
Smak
słodki, słodko-kwaśny
Dostępność
cały rok
Kraj pochodzenia
RPA, Urugwaj
Przechowywanie
Pomarańcze podczas transportu i magazynowania przechowywane są w temperaturze 6-10°C. W domu należy je trzymać w lodówce.
Pakowanie
14 kg, 10 x 1 kg, 5 kg i inne - pełna dowolność