Groszek cukrowy
Groszek cukrowy jest wyjątkową odmianą groszku zielonego – jedyną, którą można zjadać w całości ze strąkami. Dzięki temu możemy się rozkoszować nie tylko świeżymi, soczystymi ziarnami, lecz także chrupiącą skórką. Obfituje w witaminy z grupy B (między innymi B9, czyli kwas foliowy) oraz witaminę A, C, E i K. Zawiera dużo żelaza, a także potas, fosfor, cynk, magnez i wapń. Zawiera antyoksydanty, czyli związki, które wpływają pozytywnie na pracę układu żylnego oraz zmniejszają ryzyko zachorowania na raka.
Smak
słodki
Dostępność
cały rok
Kraj pochodzenia
Kenia, Uganda
Przechowywanie
Groszek cukrowy podczas transportu i magazynowania przechowywany jest w temperaturze 2 do 4°C. W domu należy go trzymać w lodówce.
Pakowanie
12 x 250 g, 6 x 200 g