./produkt/kolka/przepisy_K.jpg
Zobacz nasze przepisy

Groszek cukrowy

Groszek cukrowy jest wyjątkową odmianą groszku zielonego – jedyną, którą można zjadać w całości ze strąkami. Dzięki temu możemy się rozkoszować nie tylko świeżymi, soczystymi ziarnami, lecz także chrupiącą skórką. Obfituje w witaminy z grupy B (między innymi B9, czyli kwas foliowy) oraz witaminę A, C, E i K. Zawiera dużo żelaza, a także potas, fosfor, cynk, magnez i wapń. Zawiera antyoksydanty, czyli związki, które wpływają pozytywnie na pracę układu żylnego oraz zmniejszają ryzyko zachorowania na raka.
./produkt/foto/00106/00106_T.jpg

Smak

słodki

Dostępność

cały rok

Kraj pochodzenia

Kenia, Uganda

Przechowywanie

Groszek cukrowy podczas transportu i magazynowania przechowywany jest w temperaturze 2 do 4°C. W domu należy go trzymać w lodówce.

Pakowanie

12 x 250 g, 6 x 200 g



Groszek cukrowy - Kenia, Uganda