Kiwi gold
Kiwi gold bogate jest w substancje odżywcze korzystnie wpływające na zdrowie naszego organizmu. Wyróżnia się mięsistą strukturą, żółtą barwą miąższu i bardzo słodkim smakiem. W odróżnieniu od zwykłego kiwi nie ma włoskowatej skórki, dlatego można je jeść w całości. Jest bogate w witaminy C, A, E, K oraz witaminy z grupy B. Ponadto jest cennym źródłem potasu, magnezu, cynku, wapnia, a także kwasu foliowego i błonnika. Kiwi gold warto stosować w diecie odchudzającej, ponieważ jest niskokaloryczny, ale jednocześnie posiada wysoką wartość energetyczną. Ma korzystny wpływ na odporność, układ kostny, mięśniowy, a także nerwowy. Ponadto, zawarte w kiwi gold substancje odżywcze odgrywają ważną rolę w procesie dotleniania mózgu i pomagają utrzymać odpowiednie ciśnienie krwi. Regularne spożywanie kiwi gold poprawia funkcjonowanie nerek.
Kiwi gold ma właściwości oczyszczające i zawiera antyutleniacze, które zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory.
Smak
kwaskowaty, lekko słodki
Dostępność
cały rok
Kraj pochodzenia
Nowa Zelandia
Przechowywanie
Owoce kiwi podczas transportu i magazynowania przechowywane są w temperaturze 5°C. W domu należy je trzymać w lodówce.
Pakowanie
3 kg, 7 x 3 szt., 5 kg