./produkt/kolka/przepisy_K.jpg
Zobacz nasze przepisy

Figi

Dojrzałe figi mają kształt gruszki - te o kolorze zielonym są najczęściej suszone, a te o barwie ciemnofioletowej są zjadane na surowo. Zawierają witaminy: C, B1, B2, B6, PP, A. Są również bogate w składniki mineralne, takie jak: żelazo, wapń, fosfor, magnez. Skutecznie pomagają w walce z anemią, stresem i osteoporozą. Wzmacniają serce, naczynia wieńcowe, zapobiegają nowotworom – zwłaszcza jelit i piersi. Pomogają obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Wpływają korzystnie na funkcje wątroby.
./produkt/foto/00008/00008_T.jpg

Smak

słodki

Dostępność

cały rok

Kraj pochodzenia

Turcja, Brazylia, Izrael

Przechowywanie

Figi podczas transportu i magazynowania przechowywane są w temperaturze 2-5°C. W domu najlepiej trzymać je w lodówce.

Pakowanie

1,5 kg, kal. 16-26

Figi



Figi  - Turcja, Brazylia, Izrael