Kokos biały
Kokos biały jest "młodyszym bratem" kokosa brązowego. Zielone jeszcze orzechy obrabia się w taki sposób, aby nadać im kształt podobny do diamentu, co ułatwia jego otwieranie. W jego wnętrzu znajduje się woda kokosowa, która jest bogata w niezbędne dla organizmu składniki, takie jak magnez, potas, wapń, fosfor oraz witaminy B1, B2, B3, B5, B6 i C, a poziom elektrolitów jest w niej niemal identyczny jak w osoczu ludzkiej krwi. Woda kokosowa – skutecznie gasi pragnienie i nawadnia dzięki zawartości magnezu oraz wapnia.
Smak
Po prostu kokosowy! ;)
Dostępność
cały rok
Kraj pochodzenia
Tajlania, Vietnam, Wybrzeże Kości Słoniowej
Przechowywanie
Kokosy białe podczas transportu i magazynowania przechowywane są w temperaturze 6-10°C. W domu należy je trzymać w lodówce.
Pakowanie
10 szt. karton, 50 szt. worek