./produkt/kolka/przepisy_K.jpg
Zobacz nasze przepisy

Kokos brązowy

Kokos jest owocem palmy kokosowej rosnącej w klimacie tropikalnym, szczególnie na wyspach Oceanu Indyjskiego i Pacyfiku. Przez tubylców palma kokosowa nazywana jest „drzewem życia” lub „drzewem tysiąca zastosowań”. Kokos zawiera sód, potas, błonnik, a także dużą ilość magnezu, wapnia, żelaza i kwasu askorbinowego. Poza tym, jest źródłem białka i wpływających pozytywnie na zdrowie tłuszczów kwasów tłuszczowych. Kokos dostarcza także wiele witamin, między innymi witaminy C, A, D oraz B6 i B12. Zawarte w kokosie kwasy tłuszczowe mają właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe, dlatego wspomagają układ immunologiczny i łagodzą dolegliwości związane z infekcjami. Nie zniechęcaj się twardą skorupą!
./produkt/foto/00006/00006_T.jpg

Smak

Po prostu kokosowy! ;)

Dostępność

cały rok

Kraj pochodzenia

Wybrzeże Kości Słoniowej

Przechowywanie

Kokosy brązowe podczas transportu i magazynowania przechowywane są w temperaturze 8-12°C. W domu należy je trzymać w lodówce.

Pakowanie

10 szt., 50 szt.



Kokos brązowy - Wybrzeże Kości Słoniowej