./produkt/kolka/przepisy_K.jpg
Zobacz nasze przepisy

Awokado zielone

Awokado jest zielonym owocem, który kształtem nieco przypomina gruszkę. Z pewnością jest przez nas niedoceniane. Ogromną zaletą tego owocu jest duża ilość tłuszczy nienasyconych i dlatego jest szczególnie polecany ludziom dotkniętym chorobą miażdżycową. Awokado jest bogate również w błonnik i potas. Spożywanie awokado każdego dnia może być kluczem do obniżenia poziomu złego cholesterolu. Awokado występuje w odmianach: Fuerte, Pinkerton, Nabal, Ettinger, Ryan, Zutano, Edranol i Arad.
./produkt/foto/00003/00003_T.jpg

Smak

delikatny

Dostępność

cały rok

Kraj pochodzenia

Izrael, Hiszpania, RPA, Peru

Przechowywanie

Owoce awokado są przechowywane w temperaturze od 5 do 7°C podczas transportu i magazynowania. W domu awokado należy przechowywać w temperaturze pokojowej

Pakowanie

5 x 2 szt. tacka, 10 x 2 szt. tacka, 4 kg kal. 12-22

READY TO EAT
Ten owoc występuje
w naszej ofercie
także jako produkt
READY to eat

Awokado zielone



Awokado zielone - Izrael, Hiszpania, RPA, Peru