Awokado Hass
Ze wszystkich odmian awokado, Hass cieszy się szczególnym uznaniem. Ma chropowatą, dość twardą, ciemnobrązową skórkę, ale w środku wygląda podobnie jak odmiany zielone. Miąższ dojrzałego owocu jest niezwykle miękki. Smak Hass'a charakteryzuje się wyczuwalną orzechową nutą i jest bardziej wyrazisty niż awokado zielonego. Awokado z etykietą
Ready to eat z pewnością nie zawiedzie oczekiwań konsumenta.
Smak
orzechowa nuta, delikatny smak
Dostępność
cały rok
Kraj pochodzenia
Chile, Kolumbia, Hiszpania, Izrael, Peru, RPA
Przechowywanie
Owoce awokado są przechowywane w temperaturze od 5 do 7°C podczas transportu i magazynowania. W domu awokado należy przechowywać w temperaturze pokojowej.
Pakowanie
5 x 2 szt. tacka, 4kg kal. 12-22